Instruksen fra DSB krever at DLE skal drive aktivt informasjons- og påvirkningsarbeid til montører. DLE skal avholde årlig informasjonsmøte for elektromontørene i 10 prosent av virksomhetene i forsyningsområdet. Målet med montørmøter er å redusere antall feil ved nyanlegg.
Montørmøter kan arrangeres ved at DLE, men sakkyndige selskaper kan også invitere seg selv ut til aktuelle virksomheter. Et annet alternativ er å tilby informasjonsmøtet med montørene i sammenheng med revisjon av virksomheten. Det finnes imidlertid få skrevne ord om hva som er hensikten med montørmøtene. DLE må derfor sammen med virksomhetene finne ut hvor skoen trykker. Momenter som er verdt å ta med i informasjonsarbeidet er antall feil, ulykker og myndighetsrollen.
Antall feil
Målet er å redusere antall feil ved nyanlegg. Her kan feilstatistikk etter kontroll av virksomhetens arbeider være et godt hjelpemiddel. Ved å rette informasjons- og påvirkningsarbeid direkte mot feil gjort av montørene i virksomheten, vil eierskapet og muligheten for å påvirke bli større.
Ulykker
Det er for mange strømulykker i bransjen. FSE krever årlig gjennomgang, men kommer montørene bare for gratis pizza? Det bør rettes fokus på avvikssystemet i virksomheten, og man bør prøve å skape holdninger som senker terskelen for å melde fra om avvik og ulykker. Mange virksomheter har få eller ingen innrapporterte avvik. Ved å ha kjennskap til hva som skjer av feil og ulykker i virksomheten, er det lettere å forebygge fremtidige ulykker.
Myndighetsrollen
Det bør gå en rød tråd gjennom kompetansehierarkiet; Justisdepartementet – DSB – DLE – Faglig ansvarlig – Montør – Lærling. Når myndighetskravene er tydelige, vet virksomheten hva som kreves, og fagarbeiderne gjør en riktig jobb. Hierarkiet og formålet med tilsynsarbeidet bør gjennomgås, og det bør oppmuntres til samarbeid mellom DLE, installatør og montører.